Herken een beroerte
Welkom op Herkeneenberoerte.be

Een beroerte of CVA (Cerebrovasculair Accident) betekent letterlijk een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Er zijn twee vormen waarin een beroerte kan voorkomen: een herseninfarct en een hersenbloeding. In BelgiŽ doen zich 52 CVAís per dag voor, met belangrijke gevolgen voor de patiŽnt en zijn omgeving. Bekijk het filmpje voor uitleg door een arts.

Een beroerte kan grote gevolgen hebben. De ernst van de beschadiging van het hersenweefsel bepaalt de gevolgen van een beroerte. PatiŽnten kunnen sterven door de beroerte. Ze kunnen lichamelijke beperkingen overhouden en sociale problemen ondervinden. Een vroegtijdige behandeling kan deze gevolgen beperken. Daarom is het belangrijk om snel te reageren! Elke minuut telt immers voor patiŽnten, zoals blijkt uit de getuigenis van een patiŽnt.

Veel mensen kennen de symptomen van een beroerte niet. Om snel op een juiste manier te kunnen reageren , moet u een beroerte leren herkennen. Denkt u voldoende te weten om een beroerte te herkennen? Doe de test!